in

Илон Мъск представи хуманоидния робот Tesla Bot (ВИДЕО)

Кадър: Youtube

Изпълнителният директор на Tesla, Илон Мъск представи своя проект за създаване на хуманоиден робот, наречен  Tesla Bot, съобщават от Cnet

Неочакваното разкритие дойде в края на корпоративното събитие „Tesla AI Day“, където Мъск предостави подробности за страховития робот, наподобяващ героя Slenderman.

Роботът ще бъде с височина около 170 см и ще тежи 56 килограма. Той ще бъде оборудван със система за изкуствен интелект, както и с набор от сензори, използвани в електрическите превозни средства, произведени от компанията.

„Роботът е предназначен да бъде приятелски настроен и да се ориентира в света на хората“, пошегува се Мъск. Той допълни още, че роботът ще може да изминава 8 километра в час и да вдига предмети с тегло до 20 килограма.

Според Илон Мъск прототипа на робота ще бъде готов през следващата година.Според милиардерът това е била логична стъпка в развитието на компанията му „Ако се замислите, Тесла вече е най-големият производител на роботи в света, защото нашите коли приличат на полуинтелигентни роботи на колела“.

 

Превод и редакция „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/