in

Да дадем втори шанс на старите вещи: Родители организират детска разпродажба във Варна

Снимка: Facebook

От 1-ви до 3-ти октомври ще се проведе разпродажба „Между приятели“ в зала Конгресна в Спортна зала, Варна

Това е 13-та подред сезонна разпродажба на много запазени детски дрехи и всякакви бебешки и детски стоки.

Разпродажбата се провежда традиционно вече 7-ма година като регулярно събитие със сезонен характер, което все повече хора очакват. Това ще бъде 3-та разпродажба, която се провежда по време на Covid, със спазване на максимална безопасност и в съответствие с противоепидемичните мерки.

Все повече хора, както и такива, които вече нееднократно са участвали, очакват разпродажбата. Едни разчитат, че могат да закупят всичко необходимо за децата си за предстоящия есенно-зимен сезон, на много по добри цени. Други – да продадат вече неизползваните вещи от техните деца, а като продавачи сами могат да определят какво и на какви цени да продават, за да спечелят допълнителен доход.

Мисията е на фона на консуматорското общество, в което сме се превърнали, замърсяването и прекалената производителност, с помощта на разпродажбата да се удължи живота на вещите, които използваме за децата си – от дрехи, през играчки, аксесоари, до колички, мебели и много други.

Тъй като всички знаем колко бързо порастват децата, в повечето случаи те не успяват да износят дрешките си, към играчките бързо губят интерес, проходилки, шезлонги, колички и много други, бързо биват надраснати. Всички тези вещи може да са остарели за едни, но да станат нови за други. Това е идеална възможност да им бъде даден втори живот.

С приключване на разпродажбата се събират дарения за деца и бебета, които биват разпределяни сред нуждаещи се домове и семейства

Разпродажбата „Между приятели“ е придобила доста голяма популярност във Варна и региона. Това мотивира организаторите да се насочят и да търсим съмишленици с цел провеждането ѝ и в други градове на страната.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.