in

Отново на училище от утре: Колко от учениците се завръщат в класните стаи

Снимка: Pixabay

От утре, понеделник – 6 декември, около 60% от учениците се връщат в училище. Досега само най-малките – от първи до четвърти клас, се обучаваха присъствено. Щадящите тестове за малки и големи ученици са предадени на всички училища в страната в петък и събота.

Учебните заведения вече трябва да имат готовност да посрещнат учениците от 5 до 12 клас. Образователният министър акад. Николай Денков смята, че до седмица или две повече ученици ще се върнат в клас. Ключът това да се случи е, че тестването ще е веднъж седмично – в понеделник, предаде NOVA.

„Трябват ни около 600 000 теста седмично, за да може цялата система да работи. Тези 80 000 със сигурност няма да стигнат. Това, което видяхме през последните седмици, е че пристигат приблизително толкова – близо до 600 000 седмично. Ако този темп продължи, би трябвало всичко да върви добре. Очакванията са, че процесът оттук нататък ще бъде непрекъснат”, коментира министър Денков.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/