Категории: Любопитно

Приказна елха: Няколко съвета за украса на коледното дърво у дома

Реклама

Идеално украсените коледни дръвчета от витрините и моловете не са далечен повод за въздишки. Можем да превърнем домашната елха в също толкова приказна и празнична 

Вече сме в разгара на най-празничния месец – декември. Което означава, че украсяването на дома и коледните елхи тече с пълна сила.

Най-важният символ на предстоящия празник е коледно дърво, независимо дали е бор, смърч или пък някаквa друга алтернатива. Със сигурност сте се възхищавали на красиво украсените елхички по моловете и заведенията, които са дело на специалисти декоратори и аранжьори.

Но, не се отчайвайте – вие също може да си направите прекрасна декорация, стига да следвате няколко елементарни съвети, пише ДарикНюз. Ето как бързо и лесно да украсите коледната елха, така че тя да изглежда наистина вълшебно и празнично:

Първата стъпка е да изберете подходящите светлинки за дръвчето. Трябва задължително да разпределите правилно лампичките, така че всички клони да са осветени. И внимавайте много, защото ако прекъснете някое кабелче, рискувате част от осветлението да угасне. Затова ако купувате изкуствена коледна елха, тогава най-удачно е да изберете такава, в чиито клони има вградени светлинки.

Рецептата на красивата елха минава и през балансираното подреждане на играчките по елхата. Ако тя е празна от едната страна и твърде натруфена от другата, дръвчето ще изглежда безвкусно аранжирано. Затова периодично въртете елхичката по време на декорирането, за да може реално да прецените колко добре е украсена всяка страна.

Декорирането на елхата става много лесно, ако предварително изберете тематична украса и не слагате хаотично играчки от различни цветове. Използването на събираните от години елементи е демоде. За да изглежда дървото стилно, трябва да се придържате към определена цветова схема. Например, червено и златно, като изберете топки за декорация основно от тези цветове. За целта подбирайте украсата в един магазин или заложете на предварително подготвени комплекти от коледни топки и тематична украса към тях.

И не забравяйте, че един от най-важните елементи на украсената елхичка е нейният връх, който също трябва да бъде в синхрон с останалите декорации.

По публикацията работи Снежина Раева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 13 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 13 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа