in

Кит излезе край брега близо до Атина, борят се за живота му

Снимка: Pixabay

Китът вдигна на крак гръцките власти и специалисти. На място е изпратен ветеринарен екип, но е притеснителен факта, че е излязъл в толкова плитък район

Спасителна операция проведоха гръцките власти, след като тази сутрин малък кит излезе в плитчините край плажа Алимос близо до Атина, съобщава „Катимерини“. Първоначално беше съобщено, че става въпрос за кашалот, но по-късно стана ясно, че е от вида клюномуцунест кит, предаде БТА.

Морският бозайник има сериозна рана на носа и драскотини по тялото. На място е дошъл ветеринарен лекар, който е взел кръвна проба от кита, за да бъде установено дали няма и друг здравословен проблем.

Пред телевизия Скай зам.-министърът на околната среда Йоргос Амирас каза, че „за съжаление в момента (китът) страда“ и „прогнозата не е добра“.

Той обясни, че този вид китове обикновено живеят на дълбочина от 1 до 3 км и обстоятелството, че е открит в толкова плитки води, говори, че вероятно има сериозен проблем.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/