in

Идва студена вълна. Температурите падат до минус 10 градуса

Снимка: Pixabay

През по-голямата част от новата седмица ще бъде предимно облачно; временни разкъсвания на облачността ще има през втората половина от периода.

Ще има валежи, вече предимно от сняг, ще са на места и предимно слаби, но в понеделник в североизточните райони, а във вторник в Рило-Родопската област все още ще са значителни по количество; повишена вероятност за повече валежи има и към петък.

Ще застудява с предимно североизточен вятър, който отначало ще бъде слаб до умерен, от средата на седмицата отново умерен, в четвъртък по Черноморието и силен.

Минималните температури в по-голямата част от страната в началото на периода ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 1° и 6°, но постепенно ще се понижават и през втората половина от периода в котловините и в Северна България, са възможни температури до около минус 8° – минус 10°, а и дневните в отделни райони ще остават малко под нулата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/