in

Кирил Петков за Лавров: Не можем нелегално да пускаме нечии външни министри, само защото те си мислят, че имат право (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Премиерът изказа своята позиция по повод отказаното позволение за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, да прелети през въздушното пространство на България. Той коментира още и актуализацията на бюджета

„Имаме ясни санкции за руски полети. Няма да бъдем тези, които нелегално да пускаме нечии външни министри, само защото те си мислят, че имат правото. Има закон, има правила и България ще ги следва. Оттук нататък ще бъдем един партньор в ЕС, от който не може да се очакват неприятни изненади”, каза премиерът.

„Актуализацията на бюджета в момента решава базов проблем. Въпреки, че икономиката в последните 4 месеца е с позитивен растеж, инфлацията застрашава хората с най-ниски доходи. Акцента на актуализацията е да покрием именно тези хора. Нашето обещание е да няма никой под линията на бедност и искаме да си го изпълним. Това е първият ни приоритет“. Това заяви премиерът Кирил Петков след събранието на Националното сдружение на общините.

По думите му „работодателите знаят, че това, което е обещано, ще бъде изпълнено“. „Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати обратно на бизнеса”, поясни министър-председателят.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.