in

Скандал по време на заседание: Посланикът на Русия в Съвета за сигурност на ООН напусна залата

Колаж: "Нова Варна"

Причина за това станаха думи, изречени по адрес на Русия от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. САЩ пък обвини Русия в това, че ограбва украинско зърно и го продава за собствена печалба

Задълбочаващата се продоволствена криза стана повод за скандал по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН. Посланикът на Русия в организацията напусна залата заради думи на председателя на Европейския съвет, предаде bTV.

„Кремъл използва доставките на храни като ракета срещу развиващите се страни. Русия е единственият виновник за тази продоволствена криза. Въпреки кампанията й за разпространение на лъжи и дезинформация.“ Това бяха думите на Шарл Мишел, след които посланикът на Русия в организацията напусна залата.

Тежки сражения на руската армия в украинския град Северодонецк. Атаки и в Лисичанск, където има пострадали. На този фон Съединените щати предупреждават че Русия ограбва украинското зърно.

Заради войната продължава да е блокиран украинският износ на зърнена продукция.

„Има достоверни сведения, че Русия ограбва украинското зърно, за да го продава за собствена печалба. Сега Русия задържа и своя износ на храни“, заяви Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/