in

Цените на банкови услуги скачат: Финансов анализатор обясни защо

Снимка: Pixabay

Според финансовия анализатор Иван Стойков ръстът в цените на банковите услуги се дължи на повишилата се тяхна популярност. Според него се появяват повече разходи при обезпечаването на онлайн банковите услуги, които се ползват все повече и повече

Наблюдава се поредно увеличение на банковите такси в началото на това лято. Част от банковите услуги се вдигат двойно. Вдигат се таксите за внасяне на пари по сметка, откриване на сметка и теглене от банкомат, както и месечните вноски.

Според финансовия анализатор Иван Стойков ръстът до голяма степен може да се отдаде на нарастване на популярността на банковите услуги. „Граждани и фирми използват голям набор банкови услуги онлайн. Това води до увеличение на разходите. Ресурсът излиза от IT сектора, който е скъп“, обясни той пред Nova News.

По думите му разходите на банките са в различни направления. „Ръстът е между 10 и 30% за последната година. Банките имат различни видове разходи – административни, за такси, за лихви“, отбеляза Стайков.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/