in

Варненската полиция залови мъж: Многократно разбивал коли и крадял от тях (ВИДЕО)

Кадър: "Нова Варна"

Днес в сградата на ОДМВР – Варна, директорът – старши комисар Атанас Михов даде брифинг за установяването и залавянето на мъж, който през последните няколко дни е разбил множество коли на територията на областния град.

По думите на старши комисар Атанас Михов голяма част от автомобилите са били таксиметрови.

„Предмет на посегателствата са малки суми пари и различни вещи. Престъпленията са с висока степен на обществен отзвук. Предвид идентичния начин на извършване, беше направен анализ на местата, времето и способа на действие на извършителите. Бяха планирани конкретни мероприятия за установяването и задържането им“, заяви старши комисар Атанас Михов.

Той поясни, че тази нощ, в малките часове на денонощието, в 01:00 часа, е задържан мъж на 26 години от гр. Стралджа, осъждан, криминално проявен за множество кражби, грабежи, притежание на наркотици.

„Същият е излязъл преди около месец от затвора. При извършения обиск на лицето, са открити три мобилни телефона и други вещи, които са притежание на собственика на автомобила. Лицето е задържано за срок от 24 часа“, каза Михов.

Установени и задържани са и други 2 лица. Единият е 27-годишен мъж от Мездра, другият е 23-годишен от с. Венелин, Варненско. И тримата са гастрольори за град Варна. Тяхната съпричастност ще се изяснява. Заедно или поотделно са действали в съучастие със задържаното лице от гр. Стралджа. До момента са установени множество идентични кражби – около 10, по думите на старши комисар Атанас Михов.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.