in

Нов ръст на цените по морето? От средата на юли и началото на август хотелиерите готвят по-високи цени на нощувките

Кадър: Youtube/puh81

Това се случва в пика на летния сезон на родното Черноморие. Причината се крие в това, че търсенето нараства във всички курорти. Около 20-30% повече ще заплатим за почивката си по Черноморието, сравнено с миналото лято

Нов ръст в цените на почивката по морето в пика на сезона. От средата на юли и началото на август хотелиерите готвят нови, по-високи цени на нощувките, показа проверка на Нова телевизия. Става ясно, че инфлацията ще доведе до това ваканцията ни в курортите по Черноморието да излезе средно с 20-30% по-скъпо в сравнение с предходното лято.

В пика на активния сезон туристите ги очаква нов ръст на цените по родното Черноморие, тъй като търсенето нараства във всички курорти. Така през август ще почиваме поне с 30% по-скъпо спрямо миналото лято. И за седмица край морето ще трябва да платим поне 200-300 лв. отгоре.

Става ясно и че по-солено това лято ни излиза и сянката край брега – в някои от курортите комплектът от два шезлонга и чадър започва от 30 лв. А на места сянката струва колкото една нощувка в хотел. С минимум 10-15% нагоре са и цените в менютата на ресторантите край морето.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/