in

Откриват паметник на Апостола във Варненско

Снимка: Пресцентър

Днес ще се състои откриването на паметник на Васил Левски в Бяла. Тържествената церемония ще бъде под звуците на Представителния духов оркестър на ВМС-Варна

Днес в Бяла откриват паметник на Васил Левски. Това се случва навръх навършването на 185 години от рождението на Апостола на свободата.

Планира се тържествената церемония да започне в 20:00 часа на площад „Европа“ пред сградата на читалище „Пробуда – 1928“. В нея ще участва Представителният духов оркестър на ВМС-Варна.

Ще бъде отслужен и водосвет за освещаване на паметника. Ще има и кратна поетично-музикална програма, посветена на Васил Левски, в която ще вземат участие ученици от ОУ „Отец Паисий“ град Бяла, както и Мъжка вокална група от град Сопот.

Церемонията ще завърши с поднасяне на венци и цветя в знак на признателност към делото и празнични илюминации.

Паметникът на Апостола в Бяла е изграден в рамките на европейски проект. Автор и скулптор на паметника са Николай Нинов и Дишко Дишков.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.