in

Съвети и хитрини за бързо събуждане

Снимка: Pixabay

Генът оказва основно влияние на съня. Това дали ще се наспиваме добре и пълноценно зависи от самите нас. Експерт обяснява как да улесним процеса по ранното ставане

Това дали сте нощна птица, се определя още при раждането. Всичко зависи от генетични фактори и на практика е почти невъзможно да промените режима си на ставане. Ранното събуждане може да се улесни, твърди доцентът от катедрата по болнична терапия на Санктпетербургския държавен университет Татяна Григориева, съобщава БТА.

Според експерта най-важно е да се намери правилната мотивация за ранно ставане. Тя е следната: събудете се с добра мисъл и оптимизъм. Необходимо е да помните, че здравият сън е в основата на един енергичен ден.

Григориева отбелязва също, че трябва да заспите възможно най-рано, за да се събудите рано. Експертът съветва да проветряваме стаята 15 минути преди лягане, да се въздържаме от тежка късна вечеря и да сме физически активни през деня. След като се събудите, трябва да изпиете чаша вода и да открехнете завесите, допускайки слънчевата светлина. Не е препоръчително да се въргаляте дълго в леглото, след като алармата ви е звъннала. Рязкото ставане също не е една от най-добрите идеи.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/