in

Добре е да консумирате тези храни на закуска или на празен стомах

Снимка: Pixabay

Въпреки че е много важно да обръщаме внимание на вида на храната, която приемаме, е необходимо да внимаваме и по кое време от денонощието консумираме определен вид храна. Има някои храни, които е по-добре да се консумират на закуска или на празен стомах

Закуската е много важно хранене – може или да оправи, или да развали деня ви, пише Femina.in.

Ето храни, които трябва да консумирате на закуска или на празен стомах:

1. Бадеми

Бадемите са богати на най-важните витамини и минерали и е много полезно да изядете 5 до 10 бадема след дълъг период без ядене. Това ще ни осигури много хранителни вещества и няма да чувстваме глад толкова често през деня.

2. Мед с топла вода

Всеизвестно е, че тази комбинация подобрява храносмилането и има благоприятен ефект върху имунната система, а когато се приема на празен стомах – има чудесен ефект върху обмяната на веществата.

3. Стафиди

Стафидите съдържат висока концентрация на калий и желязо. Накиснете стафидите във вода за една нощ, тъй като това ще увеличи усвояването на хранителните вещества.

Тъй като стафидите са пълни с естествени захари, те повишават енергията сутрин и ви подготвят за останалата част от деня. Освен това помагат за регулиране на нивата на кръвната захар.

4. Диня

Идеалното време да се насладите на динята е сутрин, тоест идеално е да се яде на гладно, защото е много богата на електролити, лека е и има много различни хранителни вещества.

5. Семена от чиа

Тези малки семена съдържат всичките девет незаменими аминокиселини, а има и есенциални мастни киселини, магнезий, желязо, витамини от група В. Препоръчително е семената от чиа да се приготвят предишната вечер или след това да се оставят да престоят във вода или мляко, за да набъбнат, след което се смесват с пресни плодове.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/