in

Иванов: ИТН трябва да убедят останалите, че може да бъде възстановен диалогът с тях (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Novini.bg

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той коментира, че не е изключено премиерът да е от една формация, а заместниците – от друга

Той заяви в кулоарите на Народното събрание, че разговорите по предложенията в програмата за управление с мандат па БСП продължават.

„За нас най-важното в случая е, че стъпваме на програмата, която беше изработена като част от усилията за реализиране на първия мандат от страна на ПП. Формулата, която и ние дефинирахме още преди връчването на третия мандат за това, че това е фактически втори опит за реализация на първия мандат, ние виждаме да се стъпва на нея. Това е удовлетворяващото.

Христо Иванов заяви, че трябва да бъде намерен начин при третия да бъде избегнато „парцелирането на МС по министерства“ и да не се получава, че „моето министерство е моята крепост“.

Възможна формула е министър-председателят да е от една формация, а заместниците – от друга.

„Има такъв народ” трябва да убедят останалите, че може да бъде възстановен диалогът с тях, посочи Иванов.

Хоризонтът на евентуален нов редовен кабинет в това Народно събрание остава шест месеца, коментира още той.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.