in

Костадинов за COVID мерките: Министерството на здравеопазването юнашки ни е излъгало

Кадър: Facebook/Костадин Костадинов

Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в свой видео клип, качен във социалната мрежа Фейсбук

„Миналата седмица правителството на България прие един план за действие, с който се предвижда какви точно мерки да предприеме българският кабинет, когато управлява евентуална пандемия“, заяви Костадин Костадинов.

„От началото на тази седмица започна да се говори за поетапно връщане на някои от ограничителните мерки от миналото, които всички ние помним. Маски в градския транспорт, в болниците, в затворени помещения, ресторанти и т. н.“, продължи той.

„Аз исках да науча повече подробности за това, което предвиждат, направих един разговор с министърката на здравеопазването по темата, която ми каза, че тъй като законът вече е променен, не решават от министерството на здравеопазването, а решават съответните регионални здравни инспекции. Тези регионални здравни инспекции вече имат правото сами да въвеждат ограничителни мерки или да не въвеждат такива ограничителни мерки“, каза лидерът на „Възраждане“

„Когато разбрах, че в София, на 25 юли, ще се въведат такива ограничителни мерки, днес отидох да потърся и да разговарям с ръководителя на регионалната здравна инспекция в София – д-р Данчо Пенчев. Него обаче го нямаше на работното му място, затова се наложи да разговарям накратко с неговата заместничка, която не можа да ми даде информацията, която исках“, посочи Костадинов.

„След като Пенчев ми се обади по телефона, останах изключително изненадан. Оказа се, че той просто изпълнява заповедите на Министерството на здравеопазването. Това, което ми каза д-р Пенчев, е, че другата седмица ако бройките на заболелите продължават да се увеличават така, ще се наложи да се въведат ограничения и за затворени помещения. Което означава, гответе се отново. Молове, магазини, училища, детски градини. И най-важното нещо. Може би ресторанти. Като това ще бъде една предварителна фаза преди третата фаза, която може би в един момент предвижда и въвеждане отново на зелени сертификати“, заяви Костадинов.

„Оказа, се че Министерството на здравеопазването ни е излъгало, и то юнашки ни е излъгало. Те са дали на РЗИ да въвеждат тези заповеди, но ги въвеждат в резултат на плана, който те самите са приели миналата седмица“, заяви той.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.