in

Във Варна задържаха петима заради различни видове наркотици

Снимка: "Нова Варна"

Преди дни са задържани жител на гр. Вълчи дол и четирима варненци. У четирима от тях са намерени марихуана и метамфетамин, а у петия – кокаин и метамфетамин

Преди дни, при проведена специализирана полицейска операция от екипи на Първо РУ, са задържани 22-годишен жител на гр. Вълчи дол и трима варненци, на 20, 38 и 23 години. Това съобщиха от ОДМЕР-Варна.

Полицаите са намерили и иззели от тях полиетиленови пликчета, съдържащи суха тревиста маса – марихуана и полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество – метамфетамин.

Нарушителите са задържани за срок до 24 часа, а по случаите са образувани досъдебни производства.

По същото време, служители на Трето РУ са задържали 20-годишен жител на Варна. В него е намерено пликче с бяло прахообразно вещество и четири полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество. От направената експертна справка е установено, че прахообразното вещество е кокаин, а кристалообразното – метамфетамин. Притежателят на наркотичните вещества е бил вкаран в ареста за срок до денонощие.

По случая е образувано бързо производство и е предаден на прокуратурата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.