in

Каримански: След като доставяме руски нефт, защо за него не се протестира

Кадър: vbox7

По повод протестите около възможно възобновяване на преговорите с „Газпром“ за доставка на газ, Любомир Каримански заяви следното:

„Ако ние имаме договор, който не е прекратен и ако имаме действащ договор, той би трябвало да се спазва, както е подписан. Но от друга страна нека отново  да наблегнем на това как се доставя нефтът в България за бензиностанциите. Цената на нефта не е поевтиняла. Въпреки че ние доставяме най-евтиния нефт за бензиностанциите, цената не е поевтиняла. В същото време виждаме, че протести за руския нефт няма. Защо имаме двоен стандарт“.

Това са думите на Любомир Каримански – бивш народен представител и бивш председател на Бюджетната комисия от квотата на „Има такъв народ“, които той каза в ефира на NovaNews.

Каримански обясни, че страната ни доставя нефт от Русия и попита къде е разликата от цената, на която той се доставя и цената, на която се продава по бензиностанциите. Припомни и засекретен доклад на ДАНС по случая. „Въпреки че ние доставяме най-евтиния нефт за бензиностанциите, цената не е поевтиняла. И в същото време протести за руския нефт няма. Защо имаме двоен стандарт”, попита бившият депутат.

Той предупреди, че ни предстои „криза” и посочи: „Не знам как трябва да се обяснява на хората, за да знаят в каква ситуация ще изпаднат след няколко месеца. Много е сериозно положението“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/