in

Кметът на район „Аспарухово“ обясни защо няма фирма, която да поддържа уличното осветление

Снимката е илюстративна: Facebook/Ивайло Маринов

Кметът на варненския район “Аспарухово” Ивайло Маринов обясни каква е причината за забавянето на фирмата, спечелила обществената поръчка за поддръжка на осветлението в района. Маринов благодари на управата на фирмата, която продължава безвъзмездно да обслужва района

„Във връзка с множество отправени въпроси и ежедневно подавани сигнали за неработещо осветление в района, отново Ви уведомявам, че от 01.05.2022 г. няма договор между старата фирма, която поддържаше осветлението в района и Община Варна“, пише районният кмет Ивайло Маринов в своя Фейсбук публикация.

След това разясни по-подробно каква е ситуацията и защо се бави фирмата, спечелила обществената поръчка за поддръжка на осветлението в района:

„Ангажиран съм с проблема, лично получавам всички Ваши сигнали, наясно съм, че ще предизвикам негативни коментари, но към момента ситуацията е следната:

Процедурата се бави защото фирмата, спечелила обществената поръчка за поддръжка на осветлението в района, се оказа със задължения към НАП, което осуети сключването на договор между нея и Общината. В момента тече нова процедура, което означава, че докато бъде одобрена нова фирма т.е. в рамките на следващия месец, месец и половина проблемите с осветлението в района ще продължат“.

Ивайло Маринов изрази своята благодарност към Живко Желязков, който е управител на фирмата, която продължава безвъзмездно да обслужва района.

„Където и когато е възможно отстраняваме аварии, но докато новата фирма не поеме задълженията си за съжаление ще има и неосветени места. Всички сигнали за неработещо осветление незабавно се препращат в Община Варна с цел вземане на адекватни мерки!“, посочи Маринов.

„Благодаря още веднъж на гражданите за подаваните сигнали, за нас те са много важни, независимо от естеството им. Стараем се да реагираме в най-кратки срокове на всеки един от тях“, допълни той.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.