in

Дмитро Кулеба сравни успокояването на Путин със сделка с Дявола

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Това сравнение направи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, публикувайки пост в Twitter. Според него Путин практикува енергиен шантаж

С помощта на енергийния шантаж Путин иска да унищожи благополучието и стабилността на всяка европейска страна. Тези, които предлагат да се поддадем на изнудването, само изострят проблема. Това написа в профила си в Twitter министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.

Кулеба посочи и какво би станало, ако някой се поддаде на изнудването.

„Успокояването на Путин за сметка на Украйна е сделка с Дявола, която няма да донесе нито мир, нито стабилност“, написа Кулеба.

Ден по-рано той уточни, че Украйна е готова да помогне за облекчаване на енергийната криза в ЕС като изнася електроенергия. По думите му затова Русия се опитва да подчини АЕЦ „Запорожие“, за да попречи на Украйна.

„Украйна и ЕС са в една и съща лодка – трябва да останем единни и да победим Путин, преди да ни е донесъл още повече проблеми“, добави външният министър.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.