in

Путин с реч за анексирането на части от Украйна в Кремъл: Сега те вече са наши граждани. Завинаги(ВИДЕО)

Кадър: YouTube

Руският президент произнася реч за анексирането на части от Украйна в Кремъл. „На проведените референдуми хората казаха своята дума. Милиони поискаха регионите, в които живеят, да станат част от Русия“, заяви Путин

Руският президент Владимир Путин произнесе реч на церемония в Кремъл за анексирането на четирите украински територии, които на референдуми гласуваха „за“ присъединяване към Русия, съобщи Нова. Това са Херсонска и Запорожка област, както и Донецката и Луганската народни републики.

„На проведените референдуми хората казаха своята дума. Милиони поискаха регионите, в които живеят, да станат част от Русия. И сега те вече са наши граждани – завинаги“, каза Путин пред пълната с официални лица зала.

Държавният глава призова властите да уважат волята на хората от четирите региона. И обеща, че Москва ще направи всичко възможно, за да подобри живота на жителите на анексираните територии.

Путин отново обвини Запада, че води хибридна война срещу Москва. „Те искат да бъдем тяхна колония. Те първи нарушиха правилата, касаещи границите на страните“, заяви държавният глава.

По-рано днес бе обявено, че Путин е подписал укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област.

По публикацията работи: Станислава Гавазова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/