in

Кога да слагаме зимните гуми на колата

Снимка: Pixabay

От 15 ноември зимните гуми са задължителни по закон. Времето става студено, температурите падат, а специалистите съветват, че е по добре по-рано да се сложат зимните гуми, от колкото по-късно.

Добре е да смените летните гуми със зимни гуми, когато предстои да пътувате при температури под 6 градуса – гледайте минималната, а не максималната температура в прогнозата. Много по-добре е да сложите зимните гуми прекалено рано, отколкото прекалено късно!

Зимните гуми се слагат по-рано, ако пътувате нощем, защото тогава застудява, както и ако пътувате през проходите или на висока надморска височина.

Месец преди да сменим летните гуми със зимни, от Комисията за защита на потребителите започнаха кампания за надзор на пазара на автомобилни гуми. Предстои да бъдат извършени множество инспекции в търговски обекти в цялата страна.

От 15 ноември зимните гуми са задължителни по закон. Вече две седмици служители на Комисията проверяват изненадващо както малките обекти, така и големите центрове. Основно се следи за това дали етикетите отговарят на правилата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/