in

Бизнесменът Георги Гергов придоби акциите на Община Варна в Пловдивския панаир

Кадър: Youtube/bTV Media Group

Дяловете на Общината (29%) отиват към дела на бизнесмена Георги Гергов. Преди това той имаше 50%. С това общият му дял става 79% от акциите на Панаира.

Бизнесменът Георги Гергов придоби акциите на Община Варна в капитала на „Пълдин туринвест“, съобщи БНР. Сега бившият председател на областната и на градската организация на БСП в Пловдив притежава 79 % от дяловете в Панаира.

Решението за добиването на акциите от неговото дружество стана на извънредното общо събрание на дружеството този следобед. На заседанието са присъствали само представителят на Гергов адвокат Нина Пантелеева и представителят на Община Пловдив Ясен Михайлов, предаде Радио Пловдив.

Дяловете на Община Варна от 29% се прибавят към дела на Гергов, който имаше 50%. По този начин бизнесменът придобива общо 79% от акциите на Панаира.

„Гласувах против апорта на варненските акции в Панаира, както ме упълномощи днес Общинският съвет“, каза представителят на община Пловдив Ясен Михайлов. По думите му какво ще се случи след това, ще решават юристите.

Община Варна получи акциите в Пловдивския панаир, за да бъде направена замяна за акции от т. нар. „Търговски дом“, по-известен във Варна като Дупката.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/