in

Подгответе се рязка промяна във времето още днес. Ето какво ни очаква

Снимка: Pixabay

Още днес привечер атмосферната циркулация ще се промени с нахлуването на студен въздух. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, а температурите ще тръгнат надолу. В неделя на Северозапад облачността ще се разкъсва.

Валежи от дъжд ще има на места в Южна България, с по-голяма вероятност на югоизток. Сняг е възможно да прехвърчи на изолирани места в Дунавската равнина. Ще е ветровито с тенденция вятърът да намалява следобед и привечер, но ще остане хладно. Сутринта температурите ще са от 3 до 8 градуса, следобед – между 5 и 10, с по-високи стойности на югоизток.

В понеделник облаците ще започнат да се разкъсват, но повече слънце ще има във вторник и сряда. Студени въздушни маси обаче ще задържат температурите близки до обичайните за сезона – сутрин между 0 и минус 5 градуса, следобед – до към 5, 6 градуса. Повече облаци ще има на югоизток, като не е изключено в началото на седмицата в някои точки на Странджа, Сакар и Източните Родопи да прехвърчи сняг.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/