in

Зеленски към украинците: Руснаците може да се активизират отново. Те презират християнските ценности

Кадър: Youtube/ABC News

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в свое видеообръщение, насочено към украинския народ. Той прикани всички окраинци да не се отпускат с идването на празниците.

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас. Начело на украинската дипломатическа мисия в София вече ще бъде Олеся Илашчук. Досега поста заемаше Виталий Москаленко. Смяна на посланика има и в Латвия.

В традиционното си вечерно обръщение към нацията украинският президент предупреди украинците да не се отпускат заради празниците, защото очаква активизиране на руснаците. Коледа в Русия се отбелязва на 7 януари.

„Моля, помнете кой се бори срещу нас. С наближаващия празничен сезон руските терористи може да се активизират отново. Те презират християнските ценности и изобщо всякакви ценности. Затова, моля, внимавайте за сигналите за въздушна атака, помагайте си и винаги се грижете един за друг“, призова Зеленски.

През изминалото денонощие войските на Русия са обстрелвали с танкове, миномети и реактивна артилерия селата в района на Бахмут.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.