in

Зверство: Задържаха мъж за убийството на кучета. Влачел тялото на едно с електрическия си скутер

Снимка: Pixabay

Задържаха 59-годишен мъж, проявил жестокост към гръбначни животни, като противозаконно причинил тяхната смърт. Случаят е от област Силистра. Първоначално въпросният мъж бил забелязан да влачи тяло на куче, закачено за електрическия му скутер. После са намерени трупове на други животни – на едно възрастно и на 8 малки.

Разследването по случая е започнало на 22 януари след подаден сигнал на тел.112 за мъж, влачещ с електрически скутер вързано с въже тяло на куче по главния път в близост до село Айдемир.

При проведени незабавни оперативно-издирвателни действия полицейски служители са изяснили самоличността на мъжа, но той не е установен на адреса си в село Айдемир.

Междувременно, във вечерните часове на същата дата зоозащитници са сигнализирали в полицията за открити в дере в местността „Кълнежа“ трупове на едно възрастно куче, както и на други 8 малки животни, вързани в чувал.

На мястото е извършен оглед от дежурна оперативна група, труповете на животните са транспортирани за аутопсия.

Днес около 09:00 часа заподозреният като извършител мъж е задържан. Той е приведен в полицейския арест за срок до 24 часа. Изяснява се съпричастността на друг 44-годишен мъж по случая.

Образувано е досъдебно производство по чл. 325 б, ал.1 от НК, разследването продължава.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.