in

Хакери удариха по Агенция по заетостта

Снимка: Pixabay

Хакерска атака срещу информационните системи на Агенция по заетостта. Временно няма достъп и до сайта на агенцията. Работи се по премахването на проблема. Важно е да се отбележи, че бюрата по труда в цяла България не са прекъсвали своята работа с клиенти

На 23.01.2023 г. е установен технически проблем с част от информационните системи на Агенция по заетостта, както и с електронния сайт на институцията, до който временно няма достъп.

Констатирани са отклонения от нормалното функциониране на някои от спомагателните системи, които институцията използва в своята ежедневна работа. Извършва се анализ на възникналото отклонение в съответствие с утвърдените процедури и стандарти в областта. Наличният технически потенциал на Агенция по заетостта и други експерти са ангажирани в процеса.

Бюрата по труда в страната не са прекъсвали своята работа с клиенти и продължават регистрацията на безработни лица. След прецизиране и анализ ще своевременно ще бъде дадена информация, съобщават от пресцентъра на Агенция по заетостта.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.