in

Oт ИТН се готвят за атака: Плануват стартирането на голям референдум

Колаж: Нова Варна

Партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“ стартира от утре процедурата по провеждане на национален референдум за свикване на Велико народно събрание и промяна на формата на държавно управление – от парламентарна на президентска република. 

Ето какво съобщиха от партията:

„На 23.01.2023г, понеделник, в 11 часа представители на инициативния комитет за организиране и координиране на подписка за произвеждане на национален референдум ще внесат уведомление до председателя на 48-ото Народно събрание на Република България, с което ще започне подписка за произвеждане на национален референдум по следния въпрос: Подкрепяте ли произвеждане на избори за Велико народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна република в президентска република? Уведомлението ще бъде внесено в Администрацията на НС, вход „Дондуков“.

За да се наложат oбаче резултатите от референдума, т.е. – да се свика Велико народно събрание с исканите от Трифонов въпроси, ще трябва да гласуват 51 % от имащите право на глас, което е малко над 3,3 млн.души.

„Има такъв народ“ внесе уведомление в Народното събрание за провеждането на референдум относно свикването на Велико Народно събрание и промяна на държавното ни устройство от парламентарна република към президентска“.
Това съобщи Ивайло Вълчев пред парламента.
Според него сега най-подходящото време да се питат гражданите дали трябва да се премине към президентска република, предаде БГНЕС.
Въпросът е формулиран по следния начин: „Подкрепяте ли произвеждане на избори за Велико народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна република в президентска република?“.

„Инициативният комитет се състои от 12 души, а от 24 януари ще започне подписка в големите градове за провеждането на референдума“, заяви още Вълчев.
Той уточни, че до няколко дни ..Има такъв народ“ ще направи пресконференция на която ще участва и Слави Трифонов. На нея ще се даде и информация за участието на формацията в предсрочните парламентарни избори.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/