in

Във Варна търсят изпълнител, който да разчиства след ПТП и инциденти: Отпускат се хиляди

Снимката е илюстративна: Pixabay

Във Варна се търси фирма, която да се ангажира с разчистването след случили се пътни транспортни произшествия и инциденти на места за обществено ползване и сгради. Отпускат се 680 хил. лева без ДДС

Община Варна търси изпълнител, който да се ангажира с премахването на последствията при ПТП, аварии, бедствия и/или инциденти на опасни пътни участъци, места за обществено ползване и сгради в община Варна. За дейността от местната хазна са предвидени 680 хил. лева без ДДС, който да бъдат изразходвани в 4-годишен период. Това става ясно от обявената обществена поръчка.

От фирмата ще се изисква своевременна реакция за премахване и обезопасяване на унищожени или повредени съоръжения при катастрофи или други инциденти.

В ангажиментите ще влиза още поставяне на сигнализация за временна организация на движението по Аспарухов мост при произшествие.

Изпълнителят ще има отговорност към почистването и измиването на пътната настилка от разлети масла, горива и други вследствие на ПТП, аварии, бедствие и/или инцидент. Негова грижа ще бъде още обезопасяване и ограждане на района на даден инцидент с необходимата сигнализация, указателни знаци, пана и сигнални ленти, а също и поставянето на предпазни парапети за ограничаване достъпа на хора към опасни за живота и здравето им участъци, места за обществено ползване, райони и/или опасни сгради.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.