in

Трогателна акция: Спасиха изплашено кученце изпод срутена сграда в Турция (ВИДЕО)

Кадър: Twitter

Португалски спасители оказаха помощ на куче на име Тарчин (Канела), което беше изпод руините на срутена сграда в Антакия, Турция.

На кадри от спасителната акция се вижда колко изплашено е кучето, което е прекарало 10 дни сред развалините от земетресението.

Кучето ще е прекарало 200 часа в подземната си гробница. Със „стърчащи ребра“ и няколко рани по лапите и муцуната, където той сам се беше опитал да прокопае път към безопасността, животното не би могло да издържи много по-дълго.

Андре Роса, координатор на екипа на GNR, управляващ кучета за следене, каза на Lusa, че кучетата могат да издържат много по-дълго от хората без храна, но дори и така 200 часа са много време без вода.

Животното имаше достатъчно място само за да легне. Беше затрупано от всички страни от развалини от земетресението, което разруши града в ранните часове на понеделник, 6 февруари… и никой не търсеше „изгубено куче“. Според Андре Роза, спасяването започна по абсолютна случайност.

По пътя към къща, където се смяташе, че има труп, който екипът щеше да се опита да извади, колегата от GNR Филипа Мендес реши да даде играчка на едно от кучетата на екипа, Кейси.

Кейси, на седем години „с история на спасителни операции“, излая на Филипа … и едно куче излая в отговор. Земетресенията на 6 февруари с магнитуд до 7.8 по Рихтер засегнаха тежко десет окръга в южната и югоизточната част на Турция, а така също и съседна Сирия.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/