in

Благомир Коцев: Призовавам варненци да защитим града от произвола

Снимка: Facebook / Б.К.

„Варна е град, който трябва да остане зелен, чист и син. Произвола за отнемане на облика му трябва да спре. „

Областният управител по време на кабинета „Петков“ и настоящ кандидат за народен представител, под номер 8 в листата на коалиция „Продължаваме Промяната/Демократична България“ за МИР-3 Варна – Благомир Коцев – отправи призив към варненци на официалната си страница във Фейсбук.

Става въпрос за отхвърленото в петък (10 март 2023 г.) от Варненския административен съд оспорване на продажбата на 16 на брой общински имота, с приблизителна площ от 140 декара, което Благомир Коцев, в качеството си на Областен управител на Варна, направи през месец май миналата година.

Съдът отхвърли жалбата срещу продажбата на 16-те общински имота във Варна

Във видеото към публикацията на Коцев се вижда, че имотите, които варненския Общински съвет иска да продаде, са наистина апетитни. А по-голямата част от тези имоти са междублокови пространства, паркинги към жилищни кооперации и зелени площи.

Силно впечатление правят парцелите, като този, залепен за Ледената пързалка в „Младост“. Непосредствено до него се намира детска ясла. Действащият ПУП за този район на Варна позволява високоетажно строителство.

От видеото се вижда, че за публична продан ще се обявят и междублокови пространства, както и паркинги в кв. Левски – един от най-гъсто населените квартали на града.

Продажбата на тези 140 декара земя ще осигури само 3% от годишния бюджет на Община Варна, припомня Благомир Коцев в публикацията си. Той поставя под съмнение, какво може да направи общинската управа с тези пари, при положение че „с останалите 97% резултатът клони към кръгла нула“, според него.

Също така Коцев заявява, че ще настоява неговият наследник на поста Областен управител – Марио Смърков – да обжалва решението на съда. Напомня и на общинските съветници, които подкрепят продажбата, че и те все още имат шанс да отменят решението си.

Според него,“ако общинските съветници са спрели да ни представляват“, то можем и сами да го правим. „Като общество можем да спасим града от още по-голямо презастрояване“ – добавя той.

Призивът си към варненци Благомир Коцев завършва така: „Тук не става дума за политика, а за родолюбие. Пазете земята – нея няма с какво да я заменим!“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/