in

Развали се машина в секцията, в която гласува кметът на Варна: Според Митов има агитация за гласуване с машини във Варна (ВИДЕО)

Снимка: “Нова Варна”

Както ви съобщихме по-рано днес, от ОДМВР-Варна заявиха, че изборният ден в област Варна е започнал в спокойна обстановка. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден, казаха още от МВР

Репортер на медия „Нова Варна“ обаче, стана свидетел на проблем в изборна секция, и то точно в тази, в която гласува кметът на Варна Иван Портних. Става въпрос за избирателна секция 175 в дирекцията на курорта Златни пясъци.

Ще бъде изпратен техник, но докато не се установи повредата няма как да се гласува в секцията.

Даниел Митов също трябва да гласува в тази секция.

„Доколкото чувам, по секционните избирателни комисии се провежда активна агитация за гласуване с машини. Това е нарушение на избирателния кодекс. Хората имат право да изберат как ще гласуват, с какъв метод. Никой няма право да се намесва

По думите на Митов, членове на СИК и за наблюдатели извършват въпросната агитация.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.