in

Какво извънредно предложение даде Асен Василев, след като депутатите не успяха да изберат председател на НС?

Кадър: БНТ

От първия път депутатите не успяха да си изберат председател на парламента. Припомняме, че имаше две номинации – на на Росен Желязков от ГЕРБ и на Петър Петров от „Възраждане”. След неуспеха, съпредседателят на ПП Асен Василев даде интересно предложение за изход от ситуацията

Номинацията на Петров събра 37 гласа „за”, 88 „против” и 39 „въздържал се”. „За” Желязков бяха 79 народни представители, не го подкрепиха 8, а 144 се въздържаха.

След неуспешния опит, от „Продължаваме Промяната – Демократична България” предложиха председателят на парламента да бъде избиран на ротационен принцип между тях и ГЕРБ.

„Предвид невъзможността да се излъчи председател, предлагаме да се направи заемка от европейския опит. Предлагаме механизъм председателят на НС да бъде избиран на ротационен принцип”, обяви Асен Василев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.