in

Пенсионерка от Варна: Пътуваме по празниците с влак, защото е по-евтино

Kадър: Bulgaria On Air

Хората, които няма да пътуват с автомобили през празничните дни, могат да се възползват от допълнителните влакове, осигурени от БДЖ. До 18 април ще има над 12 700 допълнителни места по основните маршрути.

Руска Георгиева е пенсионерка от Варна. С приятелка почивали във Велико Търново и днес се прибират обратно за Великден. Пътуват с влак, тъй като за разлика от автобусния транспорт, билетът е много по-евтин.

„За нас е много удобен, защото нямаме коли и се движим с жп транспорт, ползваме намаление. От Велико Търново до Варна е 25 лева, а ние за 15 – отиване и връщане“, споделя Руска.

Други пътуващи пък нямат друг избор и пътуват именно с влак, тъй като нямат друга алтернатива, тъй като автобусите са заети. Те обаче изказват своето недоволство от пътуване си с БДЖ.

“Всичко е мръсно, за тоалетните изобщо не можем да говорим“, коментират някои от пътуващите с влак. По техните думи има много влакове, които се нуждаят спешно от смяна.

По публикацията работи: Велислав Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/