in

Какво ще бъде времето до края на април. Ще има ли изненади

Снимка: Pixabay

През първата половина от новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В понеделник с южен вятър, слаб до умерен, ще се затопли още малко и в повече райони дневните температури ще достигнат 20°-21°.

В следобедните часове и до полунощ на места, главно в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Във вторник и сряда валежите ще са на повече места в страната, ще са по-интензивни и с повишена вероятност за локални значителни количества. Ще има и гръмотевици, първия ден в Западна и Централна България, втория – в източните райони и Родопите.

Още във вторник до края на деня вятърът ще се ориентира от северозапад, в средата на седмицата и ще се усили до умерен, а дневните температури ще се понижат с 3-5°. В четвъртък все още ще има валежи, но ще намалеят като обхват и интензивност. В петък и събота ще има повече разкъсвания и намаления на облачността, вероятността за валежи намалява още.

В петък вятърът ще отслабне и ще бъде от север-североизток. Ще остане доста хладно за края на април, с дневни температури предимно между 12° и 17°. В събота ще е почти тихо; минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните слабо ще се повишат.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/