in

От днес в Добрич влизат в сила нови маршрути и разписание на градския транспорт

Колаж: Редакция "Нова Варна"

От днес влиза в сила новата транспортна схема на Добрич. Според нея автобусите ще обслужват тринадесет линии, съобщават от Община Добрич. За да може да се реализира тази схема общинското предприятие „Градски транспорт“ ЕООД закупи и пусна в експлоатация от 1 април 20 нови дизелови автобуса „Карсан“. Те са с дължина 20 метра, капацитет до 60 пътници, като от тях 21 места са седящи и 39 са правостоящи места.

За по-голяма информираност на гражданите, шофьорите на автобусите раздават на пътниците книжки. В тях са посочени 13-те пътни линии и новото разписание на автобусите.

Схемата бе обявена за обществено обсъждане в периода 21.02 – 22.03.2023 г. и изложена в Централна градска част за информация на гражданите, допълват от Община Добрич. Постъпили са 32 предложения и възражения от граждани, като от тях са приети само две.

Автобусите трябваше да се движат по новото разписание от 1 април, но Общински съвет Добрич гласува решение началото да се забави, за да може да се обозначат новите 81 спирки и да се начертае маркировката по пътните артерии.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/