in

Това са плодовете, потискащи растежа на раковите клетки

Снимка: Pixabay

Доктор на медицинските науки изброи три плода, които спомагат при превенцията срещу рак на червата. Това са крушите, ябълките и бананите, тъй като съдържат пектин. Докторът посочи още едно средство за борба с различни стомашно-чревни заболявания

Според доктора на медицинските науки Олга Бокерия, яденето на круши, ябълки и банани ефективно предпазва червата от рак. По-конкретно, тези храни потискат растежа на раковите клетки. Крушите, ябълките и бананите съдържат разтворими фибри – пектин. „Той помага в борбата със запека и предотвратява развитието на рак, като ограничава растежа на раковите клетки“, каза д-р Бокерия, съобщава сайтът Здравето.

Освен това пиенето на вода с лимон сутрин подобрява защитата на организма срещу стомашно-чревни заболявания. Медикът отбеляза, че много хора се страхуват от проблеми с висока киселинност на организма, които могат да възникнат поради наличието на лимон в такава напитка. Но Бокерия обясни, че всъщност, когато попадне в тялото, той се трансформира и в резултат на това вътрешната среда става по-алкална.

„Това ви позволява да лекувате стомашно-чревни заболявания, да намалявате симптомите им, а също така подобрява метаболизма и активизира работата на червата“, каза лекарят.

Важно: Информацията е предоставена за справка. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти от посоченото хранене, и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/