in

Зеленски по-категоричен от всякога: Със сигурност ще си върнем Крим

Кадър:Youtube/Sky News

Президентът на Украйна Володимир Зеленски свика Съвета за реинтерграция на украинските територии, за да обсъди възстановяването на украинския контрол върху Крим. По негови думи освобождаването на Крим ще се случи със сигурност

Украинският президент заяви, че все повече държави осъзнават, че „връщането на мира в международните отношения, както и на пълното върховенство на международното право“ ще бъде невъзможно без възвръщането на Крим на Украйна.

„Продължаваме работата си за освобождение на Крим. Това със сигурност ще стане – пълноценното връщане на Крим в украинската държавна система“, категоричен бе Зеленски.

„Готвим се да реинтегрираме Крим. Подписах указ за съвещателния Съвет за реинтеграция и деокупация на нашия Крим и град Севастопол“, допълни държавният глава на Украйна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.