in

Американката, която обвини Байдън, че я насилил в коридор: Искам руско гражданство от Путин. Ще бъда добра гражданка

Кадър: Youtube/ABC News

Припомняме ви, че през 2020 година, по време на предизборната кампания в САЩ, американката Тара Рийд обвини Джо Байдън в посегателство срещу нея, което по нейни твърдения било извършено през 90-те години на миналия век

Сега същата тази американка иска руско гражданство от президента Владимир Путин. Това се случи вчера по време на интервю, дадено в Москва, предаде Франс прес.

Тара Рийд, която в момента е на 59 години, се появи в интервю за медията „Спутник“ заедно с руската депутатка Мария Бутина, лежала в затвора в САЩ за опит да проникне в американски политически кръгове.

Рийд твърди, че е пристигнала в Москва като обикновена туристка, но там се е почувствала „в безопасност за първи път от много дълго време“.

59-годишната жена разказа, че е решила да остане в Русия завинаги, след като политик републиканец ѝ казал, че в САЩ е в опасност.

„Желая да поискам руско гражданство“ от президента Владимир Путин, обяви Рийд, като обеща да бъде „добра гражданка“.

В началото на 2020 г. тя заяви, че Байдън я е изнасилил през 1993 г. в коридор в сградата на Конгреса на САЩ, когато той е бил сенатор, а тя работела за него.

Тогава Джо Байдън категорично отхвърли обвинението.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/