in

Захарова: Спекулациите в САЩ, че „руснаците щели да нападнат Източна Европа“ са смешни

Кадър: Youtube/Diplomatrutube

Това заяви Мария Захарова, в отговор на изявление на бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър. Той бе коментирал, че било предотвратено руско нападение срещу съюзническите на САЩ европейски страни

Спекулациите в САЩ, че „руснаците щели да нападнат Източна Европа“ са смешни. Това се казва в коментар на официалния представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова.

Коментарът дойде след изявленията на бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, че „конфликтът вече е спечелен“ по отношение на „предотвратяването на нападението на Русия“ срещу съюзническите на САЩ европейски страни, съобщават руски медии.

Захарова отбеляза още, че Кисинджър „като патриарх на американската дипломация“, който по правило се придържаше към позициите на „геополитическия реализъм“ в неговия прагматичен и откровено циничен израз, е известен с нестандартните си оценки.

„След като премина крайъгълен камък от векове, той не се променя, изразявайки мисли, които противоречат на дневния ред, наложен от либерално-глобалистката клика, която сега авторитарно командва така наречения „колективен Запад“, каза тя.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/