in

Прогнозата за юни тази година: От 10 до 35 градуса

Снимка: "Нова Варна"

Разнообразно и колебливо време ни очаква през идния летен месец юни. Ще станем свидетели на минимални температури около 10 градуса и максимални – около 35 градуса. През първите дни от месеца темперраурите ще бъдат по-ниски

Тази година през юни се очаква средната месечна температура в Източна България да бъде около климатичната норма, а в Западна – около и под нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22 градуса, по долината на Струма – около 23, за високите полета – между 17 и 19, а за планините – между 3 и 12. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-високите – между 30 и 35, прогнозират от НИМХ.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която в равнините е между 50 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на Струма – между 30 и 50 л/кв.м, а в планинските райони – от 70 до 130 л/кв.м.

През повечето дни от първото десетдневие температурите ще са по-ниски от обичайните за периода.

В началото на второто десетдневие се очаква период с предимно слънчево време. Около средата и през втората половина от десетдневието отново се повишава вероятността за чести валежи.

Изгледите за третото десетдневие са да има по-продължителни периоди със слънчево време в по-голямата част от страната и на по-малко места да има превалявания. Температурите ще се повишат.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/