in

За шофьорите: МВР се задейства с мащабна акция на пътя на територията на цялата страна

Снимка: ОДМВР-Силистра

Главен инспектор Мария Ботева обяви пред журналисти, че днес стартира мащабна акция на „Пътна полиция”. По думите на Ботева акцията ще се проведе на територията на цялата страна. МВР затяга контрола заради зачестилите инциденти.

„Всеобхватната проверка, която стартира днес, е насочена към водачите на превозни средства по отношение на спазването от тях на Закона за движение по пътищата“, заяви на брифинг главен инспектор Мария Ботева.

Проверките ще се извършват от няколко органа едновременно, обясни инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция”. В тях ще вземат участие екипи на МВР, АПИ, ИААА, ДАБДП, Агенция „Митници“ и НАП.

„Акцентът в проверката е към спазване на правилата по отношение на използването на обезопасителните системи – колани, в това число за деца и пътниците в автобуси и микробуси“, допълни Мария Ботева.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.