in

Зеленски: Русия е сформирала специални групи за събиране и скриване на телата на загинали хора

Кадър:Youtube/Sky News

По думите на украинския държавен глава такава група е сформирана, за да могат да се скриват телата на загинали след скъсването на стената на язовир „Каховка“. Припомняме, че Украйна и Русия се обвиниха взаимно за скъсването на язовирната стена

Русия е сформирала специални групи за събиране и скриване на телата на хората, загинали след скъсването на стената на язовир „Каховка“ по-рано този месец, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

„Руското зло е сформирало там специални групи, за да премахва, както изглежда, да крие телата на жертвите“, каза държавният глава на Украйна в традиционното си вечерно видеообръщение.

Зеленски окачестви положението в окупираните от Русия части на Херсонска област като „меко казано, катастрофално“.

Киев и Москва се обвиниха взаимно за скъсването на стената. Обявеният от украинска страна официален брой на жертвите е 21, като оттам заявиха, че в него влизат петима души, загинали при руски обстрел по време на евакуационни действия. По оценки на руските представители жертвите са 46.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/