in

Областна администрация Варна най-вероятно ще се управлява от жена

Снимка: Google Maps

Оспорваната битка за областни управители най-вероятно ще се реши в идната седмица. Източници от партийните централи на ГЕРБ и ПП разкриват, че основните две кандидатури за областен управител на административна област Варна са на жени.

В близката история на Областна администрация не е имало дами, които да заемат поста, но за всяко нещо си има и първи път.

Битката за надделяване е изключително оспорвана в предвид предстоящите местни избори.

Ролята на областния управител е ключова за кампанията за местния вот поради много причини, свързани с изборният процес.

Припомняме, че този месец всички областни управители в страната подадоха оставките си, включително и варненският Марио Смърков. Той беше назначен за областен управител на Варна от служебното правителство.

На 12-ти юни в изявление пред медиите той посочи, че се изказва заради предизвиканите в социалните мрежи публични коментари за заповедта му, с която отмени тази на бившия областен управител Благомир Коцев, с която бе забранено движението на автомобили по крайбрежната алея във Варна.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/