in

Борисов: Имам забележки към бюджета, но преди да говоря с Асен Василев, няма да го критикувам (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Лидерът на ГЕРБ настоя за разговори с Асен Василев по отношение на това, как ще се харчат парите от националната хазна. Освен това коментира назначението на номинираната на ГЕРБ/СДС Илияна Иванова, която беше предпочетена от лидерите на ЕК за поста евро-комисар. „Редно е финансовият министър Асен Василев да ни запознае с някои теми от бюджета. Имаме забележки към него, но коректно няма да го критикувам сега.“ Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента. Той коментира и спора около назначение на нов гуверньор на БНБ.

„Липсата на коалиционно споразумение, механизъм – изисква първо да разговаряме с Василев, след това, ако може, да се отстранят забележките и заедно да понесем отговорност по бюджета”, поясни той.

Борисов е провел разговор с премиера Николай Денков: „И му казах какво ни притеснява относно парите в енергетиката. Относно местенето на бюрото от „Финансите” в „Правосъдието”, блокирането на финансите за зимното поддържане и големите инфраструктурни проекти”, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Би трябвало да поздравим Илиана Иванова. Това че имахме и втори кандидат – Даниел Лорер, може би показва колко много потенциал има в България за хора, които отговарят на тези изисквания”, коментира Борисов решението на Урсула фон дер Лайен да предложи номинацията на ГЕРБ за еврокомисар.

Във връзка с управителя на БНБ, той каза: „Щом ПП-ДБ искат да има и тяхна номинация, ще има две и парламентът ще избере. Просто им се учудвам… Да вземат тогава БНБ. Щом искат – да го вземат”, посочи още лидерът на ГЕРБ.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/