in

В съседна Турция: Мълния уби 15-годишен, а жена с увреждания се удави, отнесена от порой

Снимка: Pixabay

Припомняме, че през последните дни Черноморска Турция бе засегната от нови наводнения. Вследствие от наводненията жена се удави във водите на придошла река, а 15-годишен бе убит от гръм. Пороите причиниха множество преливания на реки и свлачища.

45-годишна жена с увреждания, която излязла, за да събира дърва за огрев, е била отнесена от придошлите води на река в окръг Самсун. По-късно тялото ѝ е било открито от спасителите, съобщава БТА.

В Ардахан 15-годишен младеж е бил ударен от гръм, докато си играел навън с животните. Момчето е било откарано в болница, където по-късно починало.

Стотици хора, блокирани в резултат на пороите, се е наложило да бъдат спасявани. 23-ма бедстващи хора са били евакуирани с хеликоптери, а 570 – с лодки и строителна техника.

Заради валежите и свлачищата са били затворени пътища, в т.ч. участък от местна магистрала.

Пороите са нанесли материални щети в различни градове в окръзите Кастамону, Чорум, Бартън, Сакаря, Карабюк, Дюздже, Ерзинджан и Зонгулдак.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/