in

Василев за бюджетната рамка: Ако някой иска да прави допълнителни разходи, трябва да бъдат за сметка на други разходи (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Днес министърът на финансите Асен Василев се срещна с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за да коментират бюджета. През днешния ден рамката на Бюджет 2023 се гледа на първо четене.

„Между първо и второ четене има най-разнообразни искания. В рамките на бюджета това ще бъде разход за разход. Тоест ако някой иска да направи допълнителен разход някъде, трябва да намали разход на друго перо”, заяви финансовият министър Асен Василев.

Това е третият ми бюджет като министър на финансите и вторият, който правим без мнозинство. Винаги си говоря с всички парламентарни групи, за да мине бюджетът в някакви разумни рамки, които да са изпълними, добави той.

В отговор на въпрос има ли притеснения относно диалога за бюджета, финансовият министър посочи: „Не. Като цяло, виждам, че има нагласа за сравнително дребни корекции, които, ако се направят разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.