in

Километрична тапа: Инцидент с камион на АМ „Хемус“ блокира движението в лентата от Варна към Шумен

Снимка: МВР

Днес се е случил инцидент с камион на автомагистрала „Хемус“. Поради това е било блокирано движението в лентата от Варна към Шумен, което е образувало километрична тапа.

Инцидентът се е случил в отсечката между Невша и Нови пазар около 07:30 ч. тази сутрин. Водачът вероятно е загубил контрол, при което се е ударил се в мантинелата и се е завъртял напречно. Това е блокирало изцяло пътното платно. За щастие няма пострадали.

Движението се отклоняваше през стария път Варна – Шумен.

От АПИ съобщиха, че авариралият тежкотоварен камион при 369-ти км на АМ „Хемус“ в област Шумен вече е изтеглен от аварийната лента и трафикът се пропуска.

Движението се пропуска от служители на „Пътна полиция“. Продължават дейностите по почистване, обезопасяване и опесъчаване на пътното платно.

Заради пътния инцидент временно трафикът в посока София бе пренасочен по обходен маршрут по първокласен път I-2 Шумен – Варна.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“ и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.