in

След като мълния удари детенце на плаж: Проф. Рачев с важен призив към всички хора

Снимка: Pixabay

Припомняме, че по Черноморието се случи ужасен инцидент с 8-годишно детенце. То беше ударено от мълния на плажа в Бургас вчера, като лекарите все още се борят за живота му.

По този повод климатологът проф. Георги Рачев заяви в ефира на bTV, че при гръмотевична буря трябва незабавно да се приберем от плажа.

„Мал шанс за детенцето, но това е непредвидимо“, каза Рачев, във връзка с вчерашния инцидент.

По думите на проф. Рачев гръмотевичните бури е почти невъзможно да се предвидят, защото понякога се развиват в рамките на един час. „В планинските райони, при морето, няма кой да го каже по-рано, че точно там ще има гръмотевична дейност“, допълни той.

Времето през следващите дни

Идващият студен фронт ще засегне единствено северната част от страната ни. В събота ще е топло, като най-топло ще бъде в Южна Италия и на Балканите. Може да бъдат регистрирани температури от 39 до 41 градуса, прогнозира климатологът.

За София температурите във вторник ще бъдат около 40 градуса, а в Пловдив – дори над 40.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/