in

Спешно вдигат военен вертолет за спасителна операция

Екипаж на вертолет „Кугар” от състава на 24-а авиационна база Крумово извърши спасителна операция на пострадала туристка в Пирин вчера, 22 юли, съобщиха от министерство на отбраната за медия „Нова Варна“. 

В 16.58 ч. хеликоптерът излетя за района под връх Вихрен, където туристката е претърпяла инцидент. Пациентката беше транспортирана до Банско, където е била поета от специализиран медицински екип. Спасителната мисия завърши успешно в 18:40 ч.

Екипажът на вертолета е в състав: командир подполковник Пламен Дончев, помощник-командир капитан Йонка Хаджиева, борден техник старши лейтенант Селда Ахмедова, спасители – старши сержант Стоян Колев и младши сержант Велислав Аръков.

Спасителната операция беше проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов след искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/